Ändring i planen

Idag fick jag väldigt bra nyheter, då föreningen gått med på att delvis byta ut mitt värmeväxlarpaket och kåpa. Delvis i att jag måste ta 2/3 av kostnaden själv, vilket efter ROT blir runt 15.000 kr. Det är en hel del pengar men det gör även att jag får en splitter ny rostfri kåpa och front, jämfört med den gamla som är väldigt sliten till utseendet och skulle se helt fel ut. Då detta inte kan monteras direkt nu, eller för den delen innan midsommar, så blir det att fokusera på bänkarna och få de klara snabbare och även golvet på hela nedervåningen.

Annars så ligger jag tekniskt sett lite efter. Stommarna i köket är rivna men jag har bara precis påbörjat rivandet av det kakel som sitter där. Det kommer att kräva större delen av morgondagen. Det kompenseras dock med att jag ikväll har målat taket i köket och därmed ligger lite före där. Om allt går enligt planen imorgon så kommer det att vara färdigmålat och färdigspacklat tills på lördag morgon. Och då jag med den nya kåpan inte behöver behålla den kondensslang som går från det nuvarande aggregatet borde alla bänkskåp vara monterade på lördag kväll.

Sen skall det figursågas i dyra bänkskivor vilket jag har tänkt viga hela söndagen till i lugn och ro. Så det kanske ändå blir som på TV…