Nästan, men inte riktigt

Det blev som “utannonserat” igår sista natten i min gamla säng. Ikväll blir det dock inte första natten i min nya säng, då den står på nedervåningen. Och längre än så kom den inte. Den “billigare” och “snabbare” leveransen var totalt värdelös i jämförelse med Ikea’s normala transport. För det första så var det ett tidsspann på 8 timmar (mellan 11 och 19) och inte de normala 4 timmarna indelat i förmiddag, eftermiddag och kväll. Så jag har gått hemma hela dagen (inte sysslolös dock) och väntat och rensat undan så det snabbt och enkelt går att bära in.

Då kommer det största problemet. Leveransen är bara innanför dörren. Inget mer. Punkt. Slut. Själva sängramen kan jag packa upp där nere och bära upp delarna individuellt, men den stora resårbottnen på 70 kg och allmänt otymplig står i hallen. Alla tidigare leveranser från Ikea så var trappor aldrig ett problem. Utan det bars dit det skulle och man ville ha det. Och jag sparade bara 500 kr. Det hade lätt varit värt den normala leveransen så här i efterhand.

Ikea är okej rent allmänt. Ikea Linköping är tyvärr ett enormt sänke i mina ögon, så även om det blir en längre tur till Örebro så är det hädanefter dit som jag åker. Våga vägra Linköping helt enkelt.

Som tur är har jag den uppblåsbara sängen som jag kan nyttja inatt, och sedan blir det att fråga någon av mina kolleger på jobbet som även är från Motala om hjälp imorgon att få upp resårbottnen. Och med det så säger jag godnatt för jag är helt slut.