Kök på gång

Imorgon så drar jag av den stora salvan i detta renoveringsprojekt med att åka till Ikea och beställa mitt kök. Har ritat och funderat färdigt och nu måste det beställas så det kan levereras till min semester. Dock så blir det mitt sista Faktum kök från Ikea, för när jag startade planeraren på deras hemsida idag så meddelades det att just Faktum serien försvinner till sommaren. Så varför inte vänta och beställa den nya varianten (som uppenbarligen inte är kompatibel med Faktum)? Jo, för alla 30 cm skåp kommer att försvinna min nuvarande lösning kräver 2 st sådana skåp. Så det blir att beställa nu. Reservdelar kommer att finnas kvar ett bra tag ändå.

Smärtan i vaderna har även börjat ge med sig, främst för att jag misshandlat dem med mycket tigerbalsam. Funderade lite på om det hade en koppling med denna veckas matlåda som var helt vegetarisk, men det är nog bara i mitt förvirrade huvud denna koppling finns. Matlådan var resultatet efter förra helgens experimenterande med bulgur och den funkade riktigt bra faktiskt. Förutom bulgur så var det feta ost, oliver, tomater (små och soltorkade), selleri, majs och kikärtor i en salig blandning. Bäst smakade det med balsamvinäger, men då blev det så extremt salt att man höll på att avlida. Så jag valde den säkra vägen med en curry baserad dressing. Men viktigast av allt var att bli mätt och klara en arbetsdag, och på den fronten fungerade salladen väldigt bra. Så det blir att spara “receptet” tills i sommar när jag kommer att stå utan ugn och spis ett bra tag.