Experiment på söndags morgon

För lite mer än en vecka sedan såg jag något på nätet som såg häftigt ut. Bacon lindat runt ett stekt ägg på en brödskiva. Så pass intressant att jag var tvungen att testa denna morgon och så här gick det till.

Starten med bacon och en brödskiva i botten

I med äggen, ett i varje.

Halvvägs in och baconet har blivit bra stekt och nu börjar vitan i ägget att reagera

Efter 20 minuter i ugnen var de färdiga och kunde undersökas hur det hade gått.

Upplagda på tallriken, redo för att förtäras.

Om nom nom nom…

Tre saker lärde jag mig när jag gjorde detta. Brödet skall ligga underst och bacon ovanför annars så fastnar baconet i botten. Lägga två skivor bacon där ändarna av dem är på olika sidor av formen, då det annars blir en öppning när det drar samman sig. Och det tredje är att nog inte använda varmluft utan bara ren värme i ugnen. Det blev en väldigt hård hinna ovanpå som jag tror kom från just att varmluften var på.