Första dagen avklarad

Det var inte så mycket problem och bekymmer med första dagen, även om man skulle kunna ha trott det på vägen dit. Tog en fel sväng i Motala och hamnade på fel ställe på väg söderut. En rondell och lite trixande räddade den lilla biten men det blev en försening på 10 minuter. Inte så farligt ändå, men nu vet jag inför imorgon att inte ta höger i den korsningen.

Det blev personalavdelningen, it-avdelningen, förrådet med kläder och en snabb tur på gruvmuseet gjorda idag. En massa “avtal” har skrivits under med att jag har läst och förstått företagets policy när det gäller sjukskrivning, datorer och sådant. Det viktigaste vad dock fixat direkt med ett passerkort så nu kan jag ta mig in och ut från området utan större bekymmer. En stor positiv sak är att jag kommer att få mitt helt egna kontor och inte som i Kirkenes att jag behövde dela det med två andra. Så första dagen har fungerar felfritt. Arbetstiderna har retts ut lite lätt så jag får förhoppningsvis jobba så som jag vill med att starta tidigt på morgonen, klockan 06:00, vilket gör att jag slutar runt 14:30 och därmed är hemma runt 15:15. Men vi får se vad som blir av det hela, då jag måste gå upp kl 04:45 senast för att hinna till jobbet kl 06

Östergötland och Motala har tagit emot mig med blandat väder. Dagen jag anlände var det strålande sol och varmt. Sedan dess har regnet dominerat totalt med endast några kortare stopp. I den här takten är det väl snart dags för något att svämma över. Lägenheten kommer att bli helt “färdig” ikväll när den sista lådan med kläder har tömts och packats in temporärt, för på torsdag är det dags för den första visningen av den bostadsrätt jag skall köpa.