Urg….

Efter vad som känns som en vecka med sittande i flygplatsstolar, bilstolar och dåligt med sömn så börjar en någorlunda normal vardag visa sig. Resan ner till Skåne var mest lång och inte så spännande. Resan med bil tillbaka till Luleå var en mer intressant upplevelse. Om nu intressant är rätt ord att beskriva det.

Fram till strax innan Gävle så var det lugnt och allt rullade på som det skulle. Då skedde den första intressanta saken, punka på höger bak i 110 km/h. Första gången jag någonsin fått punka och det skall väl sägas att när väl punkan var ett faktum i 110 km/h så när jag väl fick stopp på bilen var själva däcket totalt söndertrasat. Ut med triangeln och på med varningsblinkers, och ett samtal till Volvo Assistans senare så satt jag och väntade på att få reservdäcket monterat. Ja, jag skulle kunna ha gjort det själv, men var lite trött i huvudet och jag stod inte bra till för att börja meka.

När väl reservdäcket var på plats (med hjälp av assistanskåren) så rullade jag de sista 20 km till Gävle där jag hade fått tag i en väldigt hjälpsam Mattias på DäckTeam som ryckte ut för att montera ett nytt ordentligt däck. För att köra hela vägen till Luleå i max 80 km/h var inget jag tänkte göra. När väl däcket var på plats så började resan norrut igen.

Fram till strax innan Piteå var det rätt lugnt där en äldre (troligen precis lagom förvirrad) svängde ut från en korsning på vägen där jag kom farande i full fart. Inget konstigt med det, förutom att det var en 2+1 väg med mitträcke och den fil hon valde för att köra söderut i var precis den jag körde norrut i. Bromsa, ratta, blinka och tuta så kom jag förbi utan bekymmer, men förvåningen var ett faktum när man ser ett par strålkastare komma rakt mot en på en motorväg.

Sista äventyret (för dessa saker kommer ju alltid i grupper om 3 har jag hört), är när jag svänger in hemma och är på väg till den parkeringsplats jag fått låna. Då ser jag följande på precis den parkeringsplats jag skall stå.

Väl tillbaka så skall nu vardagens bekymmer organiseras med massor av pappersarbete.