Dimmigt värre

Då var man opererad och världen är just nu något dimmig och inte helt lätt att interagera med. Det absolut svåraste är att hantera svart text på vit bakgrund som är “normal” för en utskrift. Vilket gör detta inlägg lite halvsvårt att läsa.

Just nu går jag på ett större antal ögondroppar av olika varianter (antibiotika, smärtstillande, vätande etc) och det är egentligen mest störande att jag varannan timme skall droppa något i ögonen. Annars så har jag inte det minsta ont efter operationen. Det hela tog 15 minuter från start till slut med den finska läkaren som konstant frågade: andas du? Med finsk brytning. Och jag förstår att det finns dem som när de skall ligga absolut stilla även håller andan.

När lasern jobbade så skulle det lukta bränt, vilket det även gjorde. Förhandsinformationen sade att det skulle likta bränt kött, men jag tyckte mer det luktade som kortslutning. Alltså el-brand. Efteråt så var hela min värld dimmig, som om man gick in i värme med galla glasögon. Standard imma alltså. Och det är här som mitt första hinder dök upp. Instruktionerna för ögondropparna stod på ett papper. Kunde jag läsa vad som stod på detta papper? Nope. Det tog en 20 minuter att lista ut det och som tud var så skulle jag ändå gå och lägga mig så det var inte för mycket som läsas in.

Så här 12 timmar efter så är världen mest lite suddig i kanterna, och då jag inte skall titta på tv eller datorskärmen (man blinkar mindre = torra ögon) så begränsar jag det just nu till 5 minuter per timme. Max. Så nu skall jag försöka hitta något som inte gör mig uttråkad. Ogillar radio samt talböcker, så just nu har jag inte den blekaste aning om hur jag skall fördriva tiden.

Sista bilden på mig i glasögon