Avslappnat

Det händer inte så mycket just nu, vilket är väldigt skönt. Sitta i soffan och smurfa runt på nätet eller se en film eller två. Det enda som jag gjort hittills är att packa upp mitt nya hemmabiosystem och se på en hel hög med gamla godbitar som Doctor Who, Farscape och poppat loss till GT25.

En sak som blivit uppenbart de senaste dagarna är dock att Norge är ett *bliiip* *blipedi* *blip* *bliip* “insert own profanity” backward ass country. Ibland. Just nu är det att beställa saker från Ikea. Något som uppenbart är omöjligt i Norge. Enkla saker som förvaringshyllor går inte att beställa. Eller beställa och beställa, du beställer egentligen inget. Du skapar en “inköpslista” som du sedan mailar till Ikea Norge och efter några dagar så får du ett mailsvar med vad fraktkostnaden blir och hur mycket du skall betala. Det finns det här “nya” fenomenet som heter e-handel. Något som är totalt okänt i Norge verkar det som. Det hela slutade i alla fall med att de inte kunde skicka just det jag ville ha (Hyllor ur Omar serien), då de inte fanns på den lista som det går att handla för. En lista förresten som endast existerar på ett excel ark. På hemsidan så syns det absolut inget om det går att köpa den på distans eller ej.

Skulle säga att det är lite u-landsvarning på detta, men till och med u-länder har bättre fungerande internethandel och mobilbetalning. Andas… Andas… Andas……. Så då var det ur systemet. För tillfälligt i alla fall.

Nu skall jag våga mig ut i solen för lite frisk luft.