Sista kvällen i Nederländerna

Två dagar har flugit förbi väldigt väldigt snabbt, men samtidigt så har jag lärt mig en massa. Mycket som skall förändras när man kommer hem när det gäller de prover som vi skickar till Nederländerna för analys.

Det som har slagit mig mest är att området runt Rotterdam är mängden och storleken på de anläggningar som finns här inom kol, petroliumindustrin och container frakt. Så långt ögat kan se och doften av diesel får en att bli lite lätt sjösjuk. Varför just sjösjuk vet jag inte, men det är så det känns. Men samtidigt så är det väldigt imponerande med tanke på hur mycket material och skepp som lastas, töms och lastas om i detta väldigt lilla landet.

Samtidigt så har jag hittat motsvarigheten till den väg som finns i Matrix 2 filmen med biljakten. 5-6 meter höga skyddsvallar runt en väg med 3-4 filer. Fast generellt så är “huvudvägen” genom hela Nederländerna, A15, massiv och med skyddsvallar överallt. Inte så mycket för ljudet, utan för de kraftiga vindarna som finns här. Landet är ju trots allt platt 🙂