På väg söderut

Så nu har det på något sätt redan gått 5 arbetsdagar och i morgon så hoppar jag på flyget söderut till Amsterdam för att spendera två dagar där. Hade väldigt roligt dock i förmiddags då jag skulle boka flygtransfer mellan flygplatsen och hotellet. Då Nederländerna har en förkärlek för bokstavskombinationen ijk, så var att försöka uttala Spijkenisse på engelska väldigt roligt för hon som tog emot bokningen. Försök själv. På svenska så går det rätt okej, men försök sedan uttala det på ren engelska. Lite halvsnabbt. I en mening.

Och på tal om resande, så har jag nu stött på väldens sämsta resebyrå. HRG Nordic (som är en del av HRG Worldwide). Det är de som skall boka allt när det gäller resa, men i detta fallet så har de misslyckats totalt. Först så säger de att de inte kan boka flygtransfer, för vad händer som flygplanet blir försenat? Jo, då väntar de då man ger dem vilken flight man anländer med. Väldigt logiskt för de flesta och borde vara det för en resebyrå. Men inte då. Sedan kan de inte boka hotellet i heller, utan det blir bara flygresan som går att boka.

Okej, så jag får boka hotell och flygtransfer själv. Inte roligt, men 1000 gånger enklare just i detta läget. Jag bokar hotellet, och mindre än 24 timmar senare så får jag ett meddelande från just hotellet att det redan finns en bokning i mitt namn, gjord av HRG! De som inte kunde boka hotellet. Så vi får HRG att avbeställa sin bokning och behålla den jag själv gjort.

Det värsta var dock ikväll då jag skulle checka in på flygbiljetten som de i alla fall hade ordnat. Det gick inte. För gissa vad de hade gjort. Jo, de hade avbeställt även den biljetten. Så 1 timme senare så har jag i alla fall lyckats boka flyg från Kirkenes till Amsterdam och tillbaka till Oslo. Sista resan från Oslo till Kirkenes får fixas imorgon för jag hade inte täckning för det på mitt kreditkort. Och då talar vi inte som små summor direkt.

Så i slutändan har jag alltså bokat allt själv, och HRG har misslyckats med precis allt samt sagt det motsatta till oss. Så jag skulle nog säga att i och med detta så är HRG Nordic/Worldwide den sämsta resebyrån någonsin!