Såga bänkskiva

Med lite hjälp av M (okej, mycket) så har min 3 meter långa bänkskiva i massiv ek fått ett hål i sig för hällen. Till att börja med så behövde den kapas strax under 20 cm, då jag hade beställt den med lite extra för att kunna såga till den. Och för den som inte sågat i nästan 4 cm tjock massiv ek tidigare, kan jag meddela att det tar tid och går långsamt. M drog det kortare strået och fick sågtjänst, så hans armar är lite sega nu. Dock blev resultatet väldigt bra, och nu börjar köket verkligen ta form.

 

Bänkskiva och häll på plats

Och från andra hållet

Den uppmärksamme kanske märker att jag inte har någon diskho ännu, och det är helt enkelt för att vi ikväll prioriterade det som elektriker skall koppla in kl. halv åtta imorgon. Jag har dock fortfarande lite mer än en timme med förberedande arbete att göra, så det kommer inte att bli mycket sömn inatt.