Bekymmer och lösningar

Som med alla renoveringar vet man ju inte vad som väntar, förrän man har börjat plocka i sär saker och ting. Och denna lägenhet är inte annorlunda.

Först var det insikten att golvet i arbetsrummet och sovrummet är en parkett och inte laminat. Min tanke var att fortsätta med samma golv i hallen och i köket, vilket inte skulle bli så dyrt om det var laminat. Nu är det parkett och efter en hel del grubblande så blir det att lägga parkett i de två rummen också. Här offrar jag det initiala inköpet av en tvättmaskin, som helt enkelt får komma senare.

Det andra var att dörrarna var 70mm djupa och inte de 95mm som Byggmax säljer sina dörrar i. Med lån av fam. P’s bil och några timmar körande idag så blir det att köpa från XL Bygg istället för Byggmax. XL Bygg är både billigare och har den tjockleken jag behöver.

Sist men inte minst så hittade jag tapeter på Coop Bygg som kostade hälften av vad de kostar i andra butiker och de var inte hemska, vilket de brukar vara.

Så nu har jag en plan för hela lägenheten, och även om det inte sker så mycket nu i dagarna så till helgen skall köket monteras ner och kanske även dörrkarmarna. På måndag blir det Ikea för att beställa mitt kök och sen skall jag börja titta på tapetsering, målning & golvläggning. Förhoppningsvis är jag klar under nästa vecka med det som jag har en exakt plan för.