Ett år

För ett år sedan så påbörjade jag min anställning här uppe i Kirkenes. Eller ett år och en dag för att vara exakt, men den första dagen var mestadels att sitta på säkerhetsgenomgångar och hämta ut kläder. Resten av tiden så satt jag på riggen. Så jag räknar den 9:e september som min första arbetsdag. Jag firade genom att ta en runda med kameran, och fick tagit dessa bilder

Men att ett år kunde gå så pass snabbt, och de senaste tolv månaderna har varit fyllt med händelser. Att vara borta större delen av tiden från Luleå men ändå bo där, börja leta efter lägenhet, blir helt fri från min CSN skuld, köpa en lägenhet. Mycket på de tolv månaderna som är glädjande. Men under samma tolv månader så förlorade jag min pappa. Något som i sig är en stor sorg och som samtidigt dämpar glädjen mycket i allt som skedde efter den där dagen då jag fick samtalet hemifrån.

Så jag vet att jag skall vara glad och känner mig glad för allt bra som skett, men det är inte på riktigt. Jag lurar mig själv till att tro det.