Logik frånvarande

Ringer lite telefonsamtal idag angående min pappa och jag vet inte om det är jag som är väldigt lättroad, men jag såg en sak på skatteverkets hemsida som fick mig att fnissa till rätt bra. Det är ju ingen hemlighet att skatteverket har lagt vissa funktioner på vissa skatteverk för att specialisera sig på just de typer av ärende. T.ex. Simrishamn specialiserar sig på att granska bl.a. våra politikers deklarationer. För bouppteckning efter ett dödsbo så är det tre stycken skattekontor som hanterar hela Sverige uppdelat på regioner. Visby har regionen runt Stockholm, Kalmar har resten av södra Sverige och Halmstad har allt norr om Gävle.

Inget konstigt med det. Men desto konstigare om man ser vilka e-post adresser som de använder. Om du nu tänker att de är relaterade till kontoren, så tänker du inte helt fel. Fast så tänker inte skatteverket. Utan Visby har mailadress linkoping@ och Kalmar har malmo@. Inte för att vara petig, men skulle jag maila stad@skatteverket.se så skulle jag förvänta mig att komma till just den staden.

Halmstad har norrland@, vilket bara är fel. Nog för att de hanterar just norrland, och vissa Skåningar anser ju att norrland är allt som är norr om hallandsåsen, men det är så fel det bara kan bli.

Som sagt. Skatteverket = frånvaro av logiskt tänkande(i detta fall). Om jag är lättroad just idag eller inte vet jag ej, men detta fnissade jag till väldigt mycket nu på morgonen.