Inget driv

Idag är det söndag och det är då som min pappa brukade ringa mig. En gång i veckan minst, men det blev fler när jag började jobba i Kirkenes och inte var hemma. Idag kommer inget samtal och jag kan inte ringa, för ingen kommer att svara. Dessutom är ju telefonen uppsagd och numret borttaget, men det finns fortfarande i min telefonbok. Tror det kommer att finnas där en bra tid framöver.

Annars så är jag just nu väldigt matt. Som tur är sover jag bättre nu på nätterna med närmare 6-7 timmar sömn. De första två veckorna efter det där telefonsamtalet hemifrån så blev det max 4 timmar per natt. Något som jag fortfarande känner av, då jag fortfarande inte har massor med energi. Varje dag är en liten kamp att bara frambringa den energin som behövs för att få det vardagliga att fungera. Diska, slänga sopor eller tvätta. Det sistnämnda har jag ännu inte tagit tag i, fastän jag vet att det måste göras.

Tanken “idag skall jag” har bytts ut till “idag måste jag” bara för att kunna fokusera. Den där energin som bara finns där. Den inre flamman, viljan, påhittigheten eller drivet finns inte längre, utan dagarna går från A till B till C och så vidare. Har en tv-bänk som jag måste bygga lite på för att få den på plats, något som jag tidigare lätt skulle ha gjort vid det här laget och dessutom kommit på både en eller två smarta lösningar som jag inte tänkte på innan. Nu går det väldigt långsamt med den och idéerna är väldigt frånvarande. Har endast tagit tre mått av minst 20. Jag vet att den kommer att komma på plats, men inte idag och troligen inte imorgon.