Nya diskar

Så första dagen på semestern sov jag mig igenom. Eller nästan i alla fall. Det blev en kort sväng på stan för att inhandla väldigt kritiska nödvändigheter… Det var slut på te hemma. Då förstår ni allvaret.

På vägen hem så hämtade jag upp ett “litet” paket från Dustin med det sista som skall in i min lagringsserver, och efter några timmar med skruvmejseln i hand så har jag nu utökat min 4TB lagringsserver till en 10TB lagrings server. Exakt vad jag skall göra med alla 10 TB vet jag ännu inte. Kanske ladda ner alla avsnitt som finns av Big Brother i hela världen? Nja, skulle inte tro det va… Den främsta anledningen till den lite mer än dubbla kapaciteten är säkerhet inför framtiden. Nu har datorn två interna separata system som jag kan uppgradera ett åt gången utan att tappa informationen eller behöva kopiera till extern disk eller liknande. Men smakar det så kostar det, och tro mig, ni vill inte veta vad detta har kostat. Men jag är nöjd och det är det viktigaste

Denna dubblering av säkerhet har redan betalat sig, då en av de 14 diskarna faktiskt hade fallerat. Så en retur till Dustin för en ny disk. Tur att det finns garantier. Nu är det bara en beställning på Ikea som skall göras, sedan blir det sängen för imorgon så skall det firas midsommar. En rätt bra start på semestern måste jag säga.