Bra manus är viktigt

Har nu sett det senaste/sista avsnittet av Doctor Who (de har uppehåll till hösten när resten av säsongen kommer att sändas). Och det har inte setts endast en gång, utan jag tror jag är uppe i 10-12 gånger nu. Minst. Extremt bra avsnitt där de sista 5 minuterna hölls hemligt för alla, inkl skådespelarna, tills dess att det skulle filmas. Och de har hållit den hemligheten sedan avsnittet spelades in för ungefär 5 månader sedan.

Det är inte en tillfällighet att jag gillar Doctor Who och då speciellt denna serien, då en av mina favoriter nu är head writer som det heter. Steven Moffat tillhör de bästa tillsammans med Aaron Sorkin (The West Wing, Studio 60 on the Sunset Strip) och Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, Firefly). Steven är även den som skapat den underbara humorserien Couplings. De serier jag ser så följer jag oftast skaparen som kan skriva bra manus och inte enskilda skådespelare eller genre. Endast en serie började jag se för att följa skådespelaren och det var Nathan Fillion från Firefly/Serenity till Castle.

Naturligtvis finns det undantag bra serier som jag följer, men det är då enskilda serier som är bra med ett bra koncept, manus och skådespelare. Men det är inte ofta sådana serier dyker upp.