Här åter igen

Nu är det endast 3 dagar kvar av de 14 som jag skall vara här. Exakt vart de tog vägen vet jag inte faktiskt inte. Ikväll är faktiskt första kvällen som jag har kommit ner till riggen när jag hade tänkt och är inte dödstrött så jag somnat direkt jag kom in genom dörren. Det kan ha att göra med att idag var första dagen som det var relativt lugnt tempo på jobbet. Jag fick mycket saker gjorda, och en hel del småproblem lösta. En del större har dykt upp, men dessa måste som tur är lite högre upp i beslutskedjan.

Dag två denna rotationen så var jag ute i gruvan med B (mein chef!) och en av geologerna pekade över gränsen mot något som var väldigt grått. Det var visst den ryska staden Nikel, som är världens mest förorenade stad. Den har sitt namn efter gruvan samt smältverket som finns där för just metallen nickel. Den genomsnittliga livslängden på en person som bor i Nikel är 48 år. Att den staden var här i området var jag medveten om, men att den endast var ca 3 mil från där jag bor visste jag inte.

Imorgon kommer nog att börja lugnt, men mot eftermiddagen så blir det mycket att göra. Väldigt mycket att göra faktiskt. Dels har vi konsulter som dyker upp, en på söndag och en på måndag. Det skall förberedas för lastning med en ny typ av möte för ISO certifiering. Dags- vecko- och månadsrapport skall skrivas. Och så vidare. Det är en extremt långt lista faktiskt. Så pass lång att jag inte kan göra klart det absolut sista förrän på fredag när jag är hemma igen.