Minska jobbandet

Fick ett småroligt meddelande idag. Jag måste nu dra ner på antalet timmar jag jobbar, då jag på 1,5 månad har jobbat upp alla de övertidstimmar jag får lov att jobba enligt Norsk lag. Vilket kommer att bli väldigt intressant. I grund så får jag inte jobba mer än 200 timmar övertid per år, och jag ligger för närvarande på 204 övertidstimmar jobbade. Det går att utöka detta med ytterligare 100 timmar, men även om dessa 100 extra räknas in så kommer det att bli 200 ytterligare timmar jobbat när jag måste täcka för V’s semester över julhelgen.

Det enda sättet att ens komma ner i rätt mängd timmar så vi fortfarande kan göra vårt jobb är att anställa en tredje metallurg så det blir jobb i 10 dagar följt av 20 ledigt. Och ingen får ta semester. Så att det blir intressant är bara början på det hela. Troligen är det även en kostnad de vill försöka minska i för övertidstimmar kostar ju en hel del, vilket jag fick se av mitt lönebesked idag.

Ikväll så skall det även läggas en beställning på en hel hög med filmer, mer specifikt så skall det beställas Disney filmer. Den viktigaste är Skönheten & Odjuret som jag har väntat ett bra tag på att kunna köpa, men även ett antal mindre exklusiva Disney titlar skall inhandlas. Som Bernard & Bianca, Svärdet i stenen, Robin Hood m.fl.

1 comment

    • Martina on October 28, 2010 at 18:28

    Åh ja, Skönheten och odjuret förhandsbokade jag redan i våras. =) Äntligen!

Comments have been disabled.