Tillbaka på jobbet

Då har den första av 14 arbetsdagar avverkats och det kunde knappt ha börjat sämre. En timme och tio minuter efter att jag började så stängdes hela verket ner då reparationer på ett kritiskt smörjsystem behövdes fixas på en knuse. Så en väldigt lång dag där inte så mycket hände, och det blev ännu bättre mot kvällen. För kl 15 så tog IT-supporten ner de centrala servrarna för e-post och filer, så då kunde man helt plötsligt inte göra något alls. De skall vara uppe igen imorgon, och då kommer förhoppningsvis även resten av verket att snurra något sådär. Det brinner ju lite i knutarna för att skapa koncentrat, då det om 10 dagar anländer en båt som skall lastas med 76.000 ton, och vi är för närvarande inte ens i närheten av det.

Idag fick jag även min första lön, vilket var ett trevligt tillskott för mitt stackars bankkonto. Skulle egentligen fått den igår, men det blir ju en internationell överföring så det tar en dag extra. Och jag får betala den hutlösa summan av 25 kr för att det är en internationell betalning. 🙂

Men annars är allt som vanligt här uppe, även om jag denna gång skall hålla extra hård koll på vad jag äter så jag inte går upp ytterligare 5 kg. Det skall nedåt. Punkt.