1 månad(ish) senare.

För snart 1 månad sedan så ringde en väldigt trevlig man på dörren med min nya bärbara dator. En Macbook Pro av alla ting, och nu efter en månad kan jag inte säga något annat än att jag är extremt nöjd med mitt val. Så vad saknar jag och vad är bättre?

För att börja med vad jag saknar, så är det inte alls mycket. Det främsta tror jag är möjligheten till extrem fin kontroll över hur saker och ting fungerar. Fast baksidan på det myntet är ju att det ibland inte fungerade alls. En bra filhanterare är ytterligare en sak som jag saknar, men samtidigt så är det ju inget som ställer till det. Mer än det är det faktiskt inte. Listan på vad jag gillar kan göras extremt lång, men den klassiska It just works! är något som jag måste hålla med om. Massiv batteritid, extremt bra LED skärm, väl uttänkta funktionstangenter (för vem använde egentligen F1-F12???).

Något som man dock får lära sig väldigt snabbt är alla de snabb kommandon som finns inbyggt, och även att hantera den extra cmd tangenten. Det har tagit en månad, men jag kan ärligt säga att jag nu är bekväm med den. Det är nog det störa hindret att “lära om sig” hur systemet fungerar, vilket kan vara plågsamt ibland. Fast jag har ju lyckats lära mig både vi och emacs som till 99% bygger på kortkommando så då är det bara att sluta klaga och sätta igång och lära sig. Alla har vi varit nybörjare någon gång, så även på Windows 😀

Det kommer troligen att bli en Mac till här i hemmet, en Mac Mini för att ersätta den dator jag har under TV’n just nu. För kombinationen Front Row och Apple Remote slår alla andra kombinationer jag har testat så som XBMC Live, ren Linux, ren windows etc. Det gäller fortfarande: It just works! För just nu så startar min dator snabbare än vad TV’n gör, så det är ju ingen väntan direkt…