Snickarinsats

Dagen har gått åt till en enda sak. Det har byggts veranda hos fam P.

Först så kom jag inte ur sängen förrän runt kl 10 då jag var helt slut efter gårdagens grävande av lecablock. Sen blev det bara en väldigt lätt frukost, för jag var fortfarande mätt efter gårdagens besök på Baan Thai och en stadig grötfrukost på det skulle definitivt inte få rum i magen. Kl 12 så var jag på plats och började hjälpa till att såga, måtta, vrida, vända och rent allmänt få samman stommen till verandan.

Jag var något skeptisk runt middagstid att vi skulle hinna färdigt idag, men runt 21 så drog vi i den sista skruven som gjorde att däcket satt där det skulle. Det är fortfarande väldigt många skruvar kvar att sätta dit, men nu sitter de fast och på rätt avstånd i alla fall så det är bara att mekaniskt gå över varje bräda och sätta skruvar där vi “hoppat över”.

Är lika trött ikväll som igår så snart blir det sängen för mig och säkert sova hela vägen till kl 10 imorgon igen. Har ju byggt upp en liten solbränna under dagen då solen lyst på som vanligt, fast jag har lyckats undvika att bränna mig för hårt. Lite röd runt kanterna och nu behandlad med “after sun” kräm så tror jag det kommer att gå ner under natten.