Blivit vansinnig

Av någon outgrundlig anledning så har mailen till min domän slutat fungera, och detta samtidigt som jag har arbetat på att få till det bättre än vad jag hade tidigare. Inte så konstigt att jag inte fattar varför den havererat. Så nu efter mycket hårslitande och felsökande så tror jag att jag har hittat felet, och det är inte mitt.

Sedan LTU blev svartlistade som e-post leverantör i början av veckan, då ett konto på universitetet blev kapat och började skicka massor med spam, så har de slagit av alla relays till de 20 maskiner som finns kvar på gamla campusnätet. Och det är ungefär en tredjedel av alla de maskiner som finns kvar och står på ludd. Så i slutändan så var det inte något jag hade gjort fel, utan LTU som förändrade hur saker så de slutade att fungera.

Så nu har jag seriöst börjat fundera på att faktiskt köpa en liten virtuell privat server av den enda anledningen att jag inte skall behöva förlora min primära mailserver utan att veta varför. För närvarande så tittar jag på ett paket från RootBSD som kostar 20 dollar per månad, och om LTU inte fixar detta snarast och säkrar att det inte kommer att plötsligt försvinna igen så kommer jag att ta den kostnaden bara så jag inte tappar min mail igen. Fördelen är ju att det endast är mailen som jag behöver köra där så jag kan välja deras minsta paket.