It’s alive!

Så vad skulle man göra idag då? Till en början hade jag inte den blekaste, fast sen kom jag på en sak som jag hade tänkt testa för en massa veckor sedan. Att fixa med min något oanvändbara bärbara dator, och tro det eller ej men nu funkar den bra. Alltså efter det att jag har monterat sönder den och fysiskt avlägsnat kontakten till den inbyggda musen och trackpaden som ställde till det tidigare. Så nu visslar den på i lugn och ro, även om batteriet behövdes laddas igen. Tyvärr är den inte mer användbar än som en rolig grej, men det är den väldigt bra på att vara. Fast nu längtar jag tills att jag kan köpa min nya bärbara.

Förutom att smurfa runt på ikea igår så tittade jag även på ny datorhårdvara till min stationära så den kan bli den där filserver/accesspunkt/router etc som jag vill att den skall vara. Kom dock på att då måste jag även realisera de planerna jag hade för att bygga en extra låda runt den för att bli av med ljudet då den kommer att vara gång dygnet runt. Och jag har inte direkt någon garderob att gömma undan den i. Så nu smids det stora planer.

Dock så har jag tagit mig lite i nacken och försökt lugna ner mig med allt detta som jag “vill” köpa, för det är kanske bäst att först få lönen och betala sådant som räkningar innan man lägger ut massor på annat.