Happy happy

Då har man nu det senaste dygnet suttit och frossat i olika “tester” och spekulationer och faktiskt lite riktig information om de nya Macbook Pro datorerna. Man kan lugnt säga att det finns många som är väldigt upprörda över att de mista 13″ datorerna inte fick de absolut senaste processorerna, och jag höll väl med i början med dem. Dock så skulle det i så fall vara den “svagaste” processorn som skulle hamna i dem, och då ren beräkningskraft inte är något jag absolut behöver är jag faktiskt inte så besviken längre. Jag är faktiskt rent av glad för uppdateringen.

För till samma pris som tidigare så får man:

  • +2 GB interminne (från 2GB till 4 GB)
  • +3 timmars batteritid (från 7 till 10 timmar)
  • Ett mycket bättre grafikkort med 80% bättre prestanda

Detta är jag väldigt nöjd med. Speciellt internminne och batteritid, då 2 GB är lite väl snålt i dagsläget för mig. Det absolut bästa är dock att det är uppgraderingen för den “minsta” modellen, så istället för att betala 15.000kr för en ny bärbar blir det “bara” 12.000kr. Så utöver det som står ovan har den även, för mig, blivit 3000kr billigare.

Nu är det bara att vänta tills lönen kommer så jag faktiskt kan betala den, och jag håller tummarna för att leveransen blir snabb. Och att inte förglömma den trevliga studentrabatten som jag fortfarande kan utnyttja…