Kock for hire

Igår var en väldigt bra dag måste jag säga. Först med en härlig träning där jag testade några olika saker för att se om de passar in i mitt “program”, och det blev faktiskt lite bättre än väntat. Det främsta är en förändring i motståndet på crosstrainern, som nog skall upp både en och två nivåer till innan jag känner mig helt nöjd. Men inget skall förändras för fort, så det enda som som skedde nu var en ökning av motståndet på crosstrainer och cykel från 9 till 10.

Efter lunch så bar det av mot fam P för det skulle lagas mat. Det blev en enkel pastalåda som nu i efterhand jag faktiskt själv skall göra här hemma. Men i grund och botten var det pasta, nötfärs och ostsås. Receptet är ca 500g pasta, 400g nötfärs, majs(främst för E’s skull), krossade tomater och 200 g ost(100 till en béchamelsås+ost = ostsås) och 100g ovanpå för garnering. Det fick även bli 50 extra gram för en viss S gick och åt av den rivna osten. Men vi kan kalla det spill 😉 Sen är det bara att bygga samman det som en lasange, men med endast ett lager. Enkelt och gott.

Könsrollerna var dock hårt cementerade. Den enda mannen(för tillfället) i huset slet i köket, under tiden som damerna i huset + väninna satt och kacklade i vardagsrummet.

Sen, om du råkar ha en timme och 20 minuter över så har jag en rekommendation till dig. En YouTube video från 1,5 år sen gjord av Randy Pausch är(eller nu var) en professor vid CMU(Carnegie Mellon University) som heter Achieving Your Childhood Dreams, som är helt underbar. Som sagt, den är väldigt lång, men se de första 5 minuterna av den så kommer du att förstå varför den är så underbar. Jag bara länkar till den, så får du gå till youtube för att se den. Och om du fuskar till slutet så missar du hela andemeningen med den. Randy Pausch – Achieving Your Childhood Dreams

2 comments

  • Fia on March 11, 2010 at 19:21

  Ursäkta men inser du vad du skrivit i din rubrik?! ;P

  • Linus on March 11, 2010 at 20:11
   Author

  Jo, det vet jag. Dock är det ju inte “rättstavat” 😉 Rättstavat så betyder det ju tupp på engelska… Eller var tänkte du på??? :p

Comments have been disabled.