Krönika 1: Mitt nyårslöfte

Då var det dags. Jag hade lovat en liten förändring på min blogg detta år, och det är inte ett nytt utseende eller massa bilder eller så. Det som skall förändras lite är innehållet. Min blogg har sedan jag startade den för nu över 3 år sedan ibland innehållet något seriösare material, men till stor del har det endast varit dagliga betraktelser i form av navelskådning och så. För att utveckla den till något annat än den rena statusuppdateringen som det lätt kan bli så kommer jag varannan vecka på söndagen(och detta är den första) att göra ett lite mer tänkvärt inlägg om lite mer djupa tankar än vad jag åt till lunch. Kalla det en krönika. Först hade jag tänkt att det skulle vara varje söndag, men att börja med varannan känns lite mer hanterlig och kanske lite lättare att lyckas med. Inspirationen till detta kommer från några av mina favoritbloggar, bl.a. Innan du fanns och Ensamma Pappan och övriga syns här i högerkant.

Förutom själva avslöjandet så tänkte jag lite snabbt sammanfatta det år som gått, 2009. Det började som ett riktigt bra år men i slutändan så blev det “bara” ett okej år. Det hade sina toppar och sina dalar. Den viktigaste händelsen var när jag nu efter 10 år med diverse sidoprojekt äntligen kunde hämta ut min examen. Efterlängtad är ett ord som inte fullt ut beskriver hur det kändes den dagen jag äntligen kunde lämna in ansökan om examen. Nu när ett nytt decennium påbörjas skall jag försöka att även vända det så att detta året och decenniet blir ett bättre sådant än vad de tidigare åren har varit. Inte för att jag ångrar något, men en mer förhoppningsfull inställning till världen kanske kan ge några totalt sett bättre år.

Detta var mitt första trevande försök. Nästa kommer om 2 veckor på samma plats.