Pysslat värre

Igår så påbörjade jag ett pyssel som jag har funderat och tänkt rätt länge på, och som verkligen är ett I-lands problem av rejäl magnitud. Så vad är detta problem då? Jo. Jag är som nog de flesta känner till en te-knarkare/te-beroende skåning och dricker rätt mycket te. Som sådan har jag i omgångar ett antal olika löste sorter hemma för att tillgodose detta behov. Problemet jag har är att komma ihåg vilket te som är i vilken burk, ett problem man kan lösa på många sätt. Vissa lägger lappen från te-påsen direkt i burken, andra tejpar den under och vissa gör som jag har gjort hitintills. Gissat genom att använda näsan.

Så jag frågade mig: “Vad skulle Martha Steward ha gjort?”. Eller inte riktigt den frågan, men principen är den samma. En bra, enkel funktionell lösning som visar vad det är för te och om det är ett svart/rött/grönt te. Lösningen blev egentillverkade “whiteboards” i botten på burkarna, som fixades genom att först måla botten vit så det blev en bra bakgrund. Sedan lade jag en genomskinlig plastfilm ovan på, sån som man klär in böcker med, som blev själva ytan som man skriver på. Det hela tog runt 24 timmar att göra, då det blev 3 lager färg och torktid på det, men jag är väldigt nöjd med resultatet.

Färg, pensel och burkar

Färg, pensel och burkar

På torkning efter omgång 2

På torkning efter omgång 2

Färdiga burkar

Färdiga burkar

Så hur löste jag “problemet” med att hålla reda på vilken “färg” te:et har? Jo, jag införskaffade helt enkelt en röd, en grön och en blå(de hade inte svarta i rätt storlek) och färgen på texten fick visa vilken typ av te det var.

Svart till vänster, rött till höger

Svart till vänster, rött till höger

Här har vi det svarta te:et Kalkstensdrömmar och det röda te:et Götheborgs Special. Enkelt och tokpedagogiskt 😉