Väntar och väntar.

Det känns som att hela denna hösten har varit en enda lång väntan. Jag skrev min sista tenta som gjorde att jag fick min examen den 19:e Augusti, och sedan dess har det bara varit att vänta. Och det är inte slut på väntan. Jobbet på skolan än ännu långt borta åtminstone inte tidigare än den 1:a april, vilket är väldigt många månader bort. Så det är skickat några jobbansökningar och så, men det är ju inget som kommer att vara färdigt förrän efter jul/nyårs uppehållet. Så jag väntar…

Problemet är ju bara sedan jag fick klart med min examen och inte kunde börja jobba, så saknas det ett mål. Ett fokus på vad som händer. Jag går upp på morgonen och tillbringar i princip all tid med att sitta hemma. Det finns ingen plats(lektion, arbete) dit jag går och får träffa andra människor. Bara väldigt mycket ensam tid hemma, och jag känner att det du börjar bli riktigt jobbigt. Hemma och bara tänker, speciellt efter det som hände förra veckan. Det finns ju saker att göra som inte kostar något mer än tid, men samtidigt så är de ju inget mål i sig själv och då finns det ju ingen anledning att göra det.

Jag saknar helt enkelt efter ett syfte.

Men det gäller väl bara att hålla ut, även om det är svårt. Nu till helgen blir det ju julstök med julskinka, pepparkaksbak, lussekattsbak, glögg, julmust och kanske ett pepparkakshus. Och detta år till ära, som är år nummer 5 med julstök, har jag införskaffat min gammelmormors(mammas mormor) pepparkaksrecept. Det är inte som alla andra recept jag har sett, så det skall bli intressant att skapa den degen.