Söndag med tvätt

För många kanske det verkar vara helt vansinnigt att kliva upp kl 06:30 en ledig söndag, men det är vad jag gör varje söndag varannan vecka och har blivit lite av en ritual. Det främsta som står på schemat är tvättande från 7 till 12, och vid denna tiden är det nästan garanterat lugnt och tyst i huset, telefonen och övriga saker som kan störa. Kalla det “egentid” eller nått sånt. Jag finner det väldigt rogivande. Jag har dock utökat denna rutin med att lyxa till det lite extra med att äta, vad jag kallar, kavringsfrukost. Det dukas fram med kokt ägg, kaviar, matjessill, leverpastej mm, och det absolut viktigaste: äkta skånsk kavring.

Oftast blir man mätt som en gris, och blir ordentligt såsig efteråt. Inte lika kraftigt som paltkoma men ändå mätt. Risken med detta är ju att äta för mycket(vilket det ofta blir) så att ha ett naturligt avbrott med att man måste gå ner och fixa med tvätten en gång i timmen är rätt skönt. Så här såg det alltså ut i morse hos mig…

Skånsk kavringsfrukost

Skånsk kavringsfrukost

Och till detta så tittades det på de senaste avsnitten av Stargate: Universe, Numb3rs och Sanctuary. Det är en svårslagen kombination av lugn njutning.

Resten av dagen kommer att tillbringas med att skriva klart lite jobbansökningar och få iväg dem, men främst att njuta av en lugn söndag då det imorgon åter igen blir arbete på skolan. Den sista siktkörningen innan nedmontering på onsdag skall genomföras.