Ytterligare en vecka klar

Då har det gått en vecka till, och nu har den härliga helgen kommit. Men det blir inte att sitta på latsidan för det, utan det skall faktiskt göras saker. Lite uppgifter i kurserna jag läser måste göras, där den första nog kommer att ta några timmar ikväll i anspråk. Sen är det även tvätthelg så imorgon kl 06:30 ringer klockan och meddelar att det är dags att gå upp och börja. En av de nackdelarna med att inte ha en egen tvättmaskin, men samtidigt är det rätt skönt att slippa tänka på underhållet och så på den.

Nu har även min favorit bland insamlingar runt jul startat, Child’s Play. Detta är ett projekt som startades för några år sedan när tv-spel och de som spelade dem fick väldigt mycket kritik från pressen och den “religiösa högern” i USA. Tanken bakom insamlingen är att skänka leksaker då i form av tv-spel och så till sjukhus som behandlar väldigt allvarligt sjuka barn. Barn som på grund av sin sjukdom måste ligga på sjukhuset flera veckor i sträck, och då tyvärr oftast saknar något att göra eller att sjukhuset inte har resurser till böcker och spel.

Det jag främst gillar med denna organisation, förutom att den riktar in sig mot väldigt sjuka barn, är att alla pengarna faktiskt går till leksakerna. Alltså till skillnad från andra “non-profit” givande organisationer så finns det ingen VD eller administration som tar lön av pengarna som ges(typ Röda korset, Stadsmissionen m.fl.), utan alla som arbetar med detta gör det utan betalning och när julen är över så är samtliga konton tomma på pengar. Jag rekommenderar starkt att gå in och läsa de brev som skickats till organisationen från barnen själva, deras föräldrar, donatorer och sjukhuset. De är väldigt rörande.

2 comments

  • MrCrazy on November 14, 2009 at 19:03

  tjipp.. blev lite knäpp när du ändrat färgerna men det är väl lugnt… (du borde vänta till december med att börja pynta)
  här kan du bygga dig en egen Child’s Play Cubee http://www.cubeecraft.com/blog/childs-play/

  • Linus on November 15, 2009 at 06:35
   Author

  Jag håller på att leka med hela temat på bloggen så det kommer att ändras både hit och dit de närmaste veckorna. Blev lite less på det blåa 😉

Comments have been disabled.