Härlig skånska

Igår var det en väldigt trevlig kväll med B&A. Först var det lite mat sedan bankade vi skiten ur varandra. Inte på riktigt, utan i Rayman Raving Rabbids 2. Det blev inte så många muskeldödande övningar denna gång, utan mer de som det behövs teknik till.

Annars så höll jag på att dö av skratt när jag vaknade, och läste den lokala nyhetsblaskan från min hemort: Ystads Allehanda. Det var en rätt normal rapport som brukar komma på söndagar när tidningarna kontaktar polisen om vad som har hänt under helgen. Typ fylla, bråk och allmänt stökande. Dessa brukar vara väldigt politiskt korrekt skrivna och egentligen inte innehålla direkt mycket information, men det var två meningar som var citerade från det vakthavande befäl som inte var direkt vanliga. Jag saxar in dem här nedan och om ni inte tror på mig så får ni läsa det här.

– Det var en påg som fått på truten på Traneholmsvägen, säger Kennie Ericsson, inre befäl vid Ystadpolisen.

och om två som blev arresterade…

– Nu vägrar de uppge vad de heter och har inga id-handlingar på sig, säger Kennie Ericsson. Men de får sitta tills de snackar.

Så här är det inte män eller ungdomar som hamnat i slagsmål, utan en påg som fått på truten, och vill något inte identifiera sig så får de helt enkelt sitta i finkan tills de gör det. Det är alltså en polis som har sagt detta. Ibland bara älskar jag var jag kommer ifrån.