För länge länge sedan…

…i en galax långt här ifrån, dvs. Skellefteå, så hände det något magiskt. Inte kanske så magiskt men ändå. För igår så var jag tvungen att köpa en flaska diskmedel, vilket kanske inte låter så magiskt och mystiskt. Det bör dock noteras att senast jag köpte en flaska diskmedel var den 24:e januari 2006! Alltså över tre och ett halvt år sedan! Mitt hem har sedan dess svämmat över med diskmedel, främst genom att pappa har lämnat både en och två flaskor när han har varit på besök. Men nu behövde jag själv köpa en ny flaska, för de flaskorna jag köpte i Skellefteå har nu tagit slut 🙂

Igår så hade jag även äran att dumförklara hela HP’s svenska avdelning. En dator på avdelningen behöver ett nytt abonnemang för att ta emot säkerhetspatchar, som skall köpas genom HP. Att vi frågade efter en ny sådan redan i maj har ju inte hjälpt direkt. Först så gällde det att hitta rätt telefonnummer av de 26 st olika de har, där vissa kostar 8kr/minut att ringa! När man väl hittat rätt så kommer man ändå till exakt samma call center där totalt datoriliterära personer skriver ner “felanmälningar”. Efter att ha förklarat i närmare 20 minuter vad det är vi skall ha(och hon i andra änden av telefonen bara skriver ner det) så skapades ett ärende. Det tog ungefär 45 minuter sedan hade jag ett svar i min mailbox, som enkelt uttryckt var rent korkat. Det lät: “vi säljer inte denna vara”.

På mitt mest diplomatiska språk så svarade jag snällt att det gör ni visst, här är varunumret som vi vill köpa och som ni har listat på er hemsida att ni säljer. Så jag vill köpa en sådan tack. Nästan som att man skulle ringa till ica’s kundtjänst och fråga om de säljer GB glass och få svaret att det gör de inte, fast du står framför frysdisken och tittar på den… Men det är ju inte Windows vi pratar om här så då finns det väl ingen på HP som har någon aaaning om var det är.