Nya små saker

De är så söta så. De små nya studenterna som springer omkring med sina föräldrar, lätt förvirrade och utan riktig koll på hur ett kylskåp fungerar. Det är lika roligt varje år, och detta är det sista år som jag kommer att uppleva det på nära håll. Men samtidigt är det kanske inte en helt dålig förändring. De studenter som börjar i år är födda 1990. Så nu är det 2 decennier mellan mig och de nyaste studenterna. Jag är väldigt gammal…

Pluggandet har gått sådär den senaste dagarna. Jag har kommit in i den är mystiska zonen då man tittar på ett tal eller lite teori, inser exakt hur det skall lösas och kommer ihåg lösningen ner till sista decimalen i huvudet. Detta gör ju att man känner det som att man “kan” det och att inget kommer att kunna överraska en på tentan, vilket är ett farligt ställe att vara på. Det är nu bara fyra dagar kvar till tentan, och jag kämpar förbrilt för att komma bort ifrån den där känslan och kunna fortsätta trycka in kunskap. Får hoppas att det lossnar ikväll…