Dålig skåning…

Det är vad jag är. En dålig skåning. Bara att erkänna det rakt av. Morgonen till ära så var det planerat frukost med skånsk kavring och tillbehör aka kavringsfrukost, och då det även tvättas så kändes det som en lugn start på denna söndagsmorgon. Så runt halv nio var allting klart enligt gammal skånsk tradition:

Go mad’, mö mad’ o mad’ i rättan tid!

Ner i soffan och njuta av detta var ju tanken. Problemet var att min hjärna och min mage inte var riktigt överens, så efter bara 5 kavringsmackor (brukar gå en 10-12) så är jag så proppmätt att det står mig upp i halsen. HUR är detta möjligt??? Massor med god mat framför mig och jag är så mätt att det är svårt att ta sig ur soffan. Så idag är jag en: Väldigt Dålig Skåning(tm). Så dålig att om Hasse “Kvinnaböske” Andersson fått reda på det skulle han kasta sin gitarr mot mig. Helt enkelt en skam för det landskap jag lämnade för snart 10 år sedan.

Jag får väl helt enkelt skicka en en ansökan om tillfälligt skånsk visum så jag får lov att komma hem och hälsa på i sommar.