Rakt in i väggen

Väldigt trevligt att vakna i morse med regnet lätt slåendes mot fönstret och fönsterblecket. Så det blev en extra 40 minuter att bara ligga och lyssna på det hela. Sen bar det dock av i en hiskelig takt. Fuskost, ladda termomuggen(för varmvattnet i automaterna smakar bara kalk och är ljummet) och så var jag igång redan vid 09:30 tiden idag.

Pluggandet gick bra fram till lunch, sedan var det en unik händelse på G. Pass 3 (kl 13:00) var det dags för min sista föreläsning som student. Inga fler sådana! Iaf inte som student, utan kanske då som doktorand. Jag har fortfarande inte fått svar på tentan som jag skrev för två veckor sedan, men ingen av det som ligger och väntar har fler föreläsningar detta året så jag kan med stor säkerhet proklamera att jag är klar med föreläsningarna. Sen bar det av till kontoret igen för att plöja de sista talen som jag hade planerat in idag… och det var då det gick åt pipsvängen. Jag räknade, vände, vred och dubbelkollade, men oavsett vad jag gjorde så fick jag inte svaret som stod i facit att stämma med det jag räknade ut. Och det var inte så att det saknades en decimal eller det var bara “lite” fel. Det var upp åt väggarna fel! Jag fick svaret 12 meter och i facit stod det att den var blå…. Så upp åt väggarna fel.

Så det blev att traska hemåt och väl hemma så sprang jag på lösningsmanualen, och såg där att det fanns en rättning och att svaret inte alls skulle vara “den är blå” utan just de 12 metrarna jag hade räknat fram. Så ikväll skall jag försöka hinna med några av de tal som “blivit över”, för imorgon och på fredag är det jobb med sikten som gäller. Vi brukar vara klara runt 13-14 tiden så det kommer att finnas några timmar även där att plugga.

Sist men inte minst vill jag dela med mig av en sommarplåga som jag fick skickad till mig. Den släpptes enligt källor redan 2006, men den är väldigt svår att inte digga med 😉

sommarpojkarna-feat-frojda-lilla-hjartat

Det var hon som skickade den *pekar på skärmen*