Udda dag.

Efter en god natt sömn där jag faktiskt vaknade väldigt utvilad redan klockan 06, vilket har gjort att dagen har kommit lite på sned. Vet inte exakt vad, men det har liksom inte funkat idag. Försökte plugga men blev mest pannkaka av det hela. Dock fick jag ett litet skratt imorse då jag var på en av mina 10 mekanikföreläsningar. En student frågade hur en kloss kunde ha acceleration och samtidigt ha en hastighet av noll… Detta är kanske bara jag men detta var för mig hysteriskt roligt hur någon missförstå detta. Han försökte förklara det med att att en stillastående bil har ingen hastighet, men precis när man trycker på gaspedalen så får man ju en acceleration… Den metaforen funkade inte… Så det bara lämnades dithän, och jag satt och fnissade lite lätt för mig själv…

Börjar känna att “sommagenen” vaknar till liv, och med den brukar det vanligtvis blir ett platt fall i studierna. Nu har jag inte råd att vänta tills det blir sämre, kallare och mörkare i höst för att klara mina sista två tentor så det kommer att vara en jobbig tid den närmaste månaden. Men färdig med tentorna betyder att jag kan hämta ut min examen. En examen betyder att jag kan börja doktorera, men även att jag kan lugnt åka hem-hem i sommar några veckor och njuta av lite ledighet. Det är mycket som hänger på så väldigt lite…. Men nu är det definitiv kväll så det blir lite popcorn och en film så jag tröttar ut hjärnan, och kanske får en lite bättre dag imorgon.