Eee.. um… ja…

Så igår var det inofficiell säsongsavslutning av Battlestar Galactica i soffan med B&A, och det var blandade känslor som snurrade runt i skallen efter de 2½ timmarna som de tre sista avsnitten innebar. Som vanligt var det utmärkta skådespelarinsatser och till skillnad från många tv-serier så finns det alltid en story. När väl sista scenen hade visats så tog det 30-40 minuter att återhämta oss och kunna hålla ett samtal som var mer än 3 stavelser långt… Det var väldigt mycket helt enkelt, men jag måste säga att det äntligen är skönt att se en serie som inte har ett totalt vansinnigt dåligt avslut även om det till stora delar var väntat hur det skulle ske. Men det roliga med BSG är ju att även om man tror sig veta hur det skall ske så är det långt ifrån säkert.

Det lite udda är ju att serien startade för 6 år sedan med en miniserie och har spelats in i 4 säsonger a’ 20 avsnitt, de vägrade kompromissa och producenter och författare gjorde ett jättejobb. Om man bortser från det faktum att den utspelar sig i rymden(vilket gör att den klassificeras som sci-fi) så är det ett väldigt gripande drama som behandlar saker som livet, finns det en gud, religiösa motsättningar, korruption, politiska agendor, förbjuden kärlek mm. D.v.s. allt som gör oss mänskliga.

Jag har vacklat fram och tillbaka om jag vill köpa hela serien, och det lutar åt ett ja just nu så jag inte glömmer den eller missar möjligheten att se den igen senare i livet.

Och som en liten notis är detta mitt 400:a blogginlägg sedan starten, sådär FYI