Miniräknaren Linus

Då har ytterligare en vecka gått, och det har inte producerats mycket än så länge denna vecka. Det skulle räknas, vilket också det har försökts, men antalet tal som har blivit räknade i jämförelse med det antalet timmar som har lagts på att förstå exakt vad vissa variabler har för namn. Jag må tycka om kemi, metallurgi och mineralteknik, men är det en sak vi inte kan så är det hålla isär namn och bokstäver, utan här blandas det friskt och helt utan någon som helst större eftertanke. Senaste “grejen” är att lägga till appostrof efter bokstav för att påvisa att visst tillstånd. Dock så har bokstaven både med och utan appostrof samma värde… Vi är inte helt kloka ibland alltså 😀

Dock så har räknetalen inte varit så svåra, utan det är mest problem när de tar bort ett logiskt steg som kanske den som aldrig läst detta tidigare accepterar men som är en gigantisk bromskloss för mig. Annars är det “jobbigaste” saker som skall “gissas” och räknas om och om igen, och att detta skall göras manuellt. Det är ju inte kul att läsa ett tal och sedan komma fram till att 10 rader kod i Matlab så kan jag få fram svaret, och istället tillbringa 1 timme med att räkna om samma triviala sak om och om igen.

Nu för att inte jinxa så jag missar tentan om en månad, så är skall det gås ut, snurra tre gånger, spotta, ta i trä och kasta en katt över vänster axel…. eller var det salt?