Mer poäng och labb

Då har jag inhämtat ytterligare 7,5hp då jag för en timme sedan kom över gränsen för godkänd på 18 poäng i Kvantfysik för nyfikna. Tyvärr kan jag inte räkna in dessa poängen i min examen, men det är både en rolig kurs och den ger mig CSN pengar under våren så det är inte helt bortkastat…

Annars är dagens stora händelse en labb i eftermiddag, och inte som handledare utan som deltagare. Senast jag gjorde en laboration som deltagare i kemi var hösten 2005, vilket var ett tag sedan minst sagt. Det blir väldigt avancerade saker idag som att verifiera en absobtionskurva, destillera etanol från vatten, och lite udda rolig räkning. Får hoppas att det blir en kort labb, så labbrapporten kan skrivas direkt efter labben utan att behöva boka tid för den i framtiden. Det hade varit rätt skönt att vara av med den innan helgen, och imorgon är det både lektion och under eftermiddagen skall jag visa ytterligare en person hur man kör en matare och slår på och av en klocka. Väldigt avancerade saker alltså.