Dags att hitta en ny hobby

Tack vare det lilla företaget MTG AB, och med lilla så menar jag ett multimiljard kronors konglomerat, så har de tagit bort en hobby jag har haft de senaste 6 åren. En liten enkel sak, Formel 1. Viasat som är MTG’s lakej på tv-området gick för några dagar sedan ut att de ändrar konceptet med sina sportkanaler till mer renodlade kanaler, vilket är alltid bra med mer fokuserade kanaler. Problemet är ju dock att de plockar bort saker från andra kanaler för att kunna uppfylla detta, och det inkluderar i princip all fotboll på TV6 och visningen av Formel1 GP i samma kanal. Så det som finns kvar är ett sammandrag på TV6 av loppet, men allt annat har lämnats till betalkanalerna. En kanske bra ändring, då jag har haft funderingar på att till nästa säsong införskaffa just sport paketet till nästa år men några små problem dök upp på vägen.

För det första så sker ändringarna redan från nästa vecka, vilket betyder att Formula 1 GP sändningarna försvinner från TV6 redan till nästa helg vilket är lite surt med tanke på att det fortfarande är två lopp kvar på säsongen. D.v.s. mindre en vecka efter att de annonserat förändringen är den gjord, vilket i praktiken omöjliggör att större delen av de som tittar på TV6 inte kan se nästa veckas lopp. Detta betyder att alla som inte redan är abonnenter kommer att missa Kina’s GP. Så jag har idag bestämt mig för att ge upp denna hobby, så det blir det sista loppet jag ser imorgon.

Och om detta flyttande inte vore nog, så har de höjt priset från 59kr till 99kr per månad, så om det även skulle vara en ide till nästa år så gör det höjda priset att definitivt sista spiken i kistan blev inslagen. För att betala 1200kr per år för totalt 60 timmars intressant tv är lite väl osmakligt. Personligen gissar jag att de kommer att tappa rätt många tittare på just Formel 1.