Första trevande stegen

Lite teknisk kanske, men jag hara idag tagit de första trevande stegen från att använda Linux som OS till att gå vidare till FreeBSD. I mångt och mycket inga större skillnader för det nakna ögat, men vissa saker som finns fungerande på FreeBSD(däribland zfs) som jag vill åt för att hantera de diskar jag sparar alla serier på. Det rullar på snabbt nu dock. Det är inte mindre än 4 månader sedan jag gav upp om Windows helt och hållet och även om det inte alltid har varit en jämn färd, är det nu konstigt att sitta vid min arbetsdator på skolan som kör Windows. När/om jag börjar så kommer nog just windows försvinna från just den datorn som huvud operativ och istället leva som en virtuell maskin.

Annars kan jag glatt berätta att jag idag har blivit klar med en kurs som jag påbörjade vecka 3 år 2003, dvs 5½ år sedan. Inte dåligt pinkat, och så svårt var det ju inte men jag kan dra ut på saker om jag verkligen vill det… Fick även lite rödmarkerat på mitt exjobb som jag fick tillbaka förra veckan som måste fixas, vilket troligen sker imorgon och det skall skriva lite på rapporten från sommaren som jag hellst vill ha klar denna vecka(dvs skickat in första utkastet till B). Imorgon skall jag åter igen flexa min lärarmuskler då jag under 1,5 timme skall visa upp en del av minerallabbet för de nya studenterna som börjat Naturresursteknik. Skall bli kul, men det blir att vara på plats tidigt imorgon så alla förberedelser kan göras vilket inte är lika kul.