Varning för skåningar

Har börjat märka att sedan pappa dök upp för nu snart 1,5 vecka sedan så har min skånska dialekt kommit tillbaka med våldsam kraft. Ord jag inte trodde att jag kunde uttala längre är helt plötsligt en del av mitt vanliga ordförråd. Så bli inte förvånad om när du springer på mig inte förstår ett dyft av det jag säger, utan då är det oftasta bra att bara nicka och hålla med. Det kommer väl behövas någon form av detox när pappa åkt hem så det värsta brölandet försvinner, men det kommer att ta ett tag…

Utöver dialekten så har det varit en produktiv helg, med själva sättande av kakelplattorna färdiggjort idag. Nu är det bara finliret med att måla och lacka lister, borra hål till saker som skall upp där det nu sitter kakel och återställa köket så det går att använda igen. Just nu ligger det lite i delar så att säga, och all tanke på att laga mat är för närvarande borta. Det har blivit Max igår och grillad fläskkarre med potatissallad idag. För att underlätta hur det ser ut i mitt kök nu, har jag visuella hjälpmedel.