Mycket att göra.

Bloggandet har tagit sig en törn, när livet har satt en fast som man inte hänger med i. I torsdags blev det hemresa från Malmberget då det inte fanns mer att göra där för tillfället. Kort sagt blev tiden där lite av en besvikelse, då jag hade hoppats på att genomföra min provtagning då. Men bara att ta nya grepp, vilket kommer att göras imorgon med en ny tur till malmberget. Denna gång har jag fått det bekräftat ordentligt att allt är klart, och med lite tur så får vi all provtagning gjord under tisdagen då en nyanställd ingenjör från Metso är på plats med specialisering på just simulering.

Annars gick fredagen åt att konfigurera och installera den nya simuleringsdatorn på institutionen, och ogillade jag Red Hat Linux innan så direkt avskyr jag det nu. En massa dumma och konstiga registeringskoder och ett system som bara vill krångla till det med hårdvaran. Kämpade i över 4 timmar med att försöka montera en hårddisk automatiskt, men icke sa nicke. Blev less och uppdaterade hela systemet istället vilket bara tog typ en dag.

Lördagen var desto trevligare, en road tripp ner till Umeå för att hälsa på S&M med familj(E&Z). Mycket trevligt, och tiden flöt på alldeles för fort. På vägen ner fick jag en mindre chock när jag passerade Ske-å och kände som att jag kom hem… Blev lite rädd där… På vägen hem firades det med ett dubbelt buremål på Max, vilket är en lokal specialitet. Alltid lika gott.

Söndagen har varit en blandad dag, där jag lyckades sova till kl 12, för att gå upp och upptäcka att varmvattnet var avstängt. Jättekul! Det blev att bara duscha håret, och sedan bar det ut till M’s “cottage by the sea” där jag skall hjälpa till med elen. Väl där så träffade jag på lite gamla kompisar och det blev en hel del skitsnack… precis som det skall vara. Kvällen har gått åt lite stödrensning här hemma så att det ser iaf relativt okej ut då kanske min pappa dyker upp innan jag tagit mig hem från Malmberget. Nu skall det sovas, och det blir ingen dusch imorgon heller för varmvattnet återväder tidigast kl 06, och jag skall åka senast kl 05. Det blir att ta en lång dusch på hotellet…