Minus en bil.

På något sätt så har jag de senaste 9 månaderna lyckat köra bil närmare 250 mil utan ens att äga ett fordon. De 50 senaste milen avklarades igår och idag då det åter igen var dags för ett besök i Malmberget, dock denna gång med en övernattning för att kunna börja tidigt på onsdagsmorgonen. Natten spenderades på LKAB’s företagshotell i Malmberget och som alltid var det en extremt trevlig upplevelse. Hela hotellet är möblerat i 50-tals stil och det finns alla förnöjenheter man kan tänka sig. Vad sägs om bastu, bowlingbana, snookerbord, 4 öppna spisar och ett “whiskey” rum… Kan inte annat än njuta…

På vägen hem från Malmberget har jag identifierat sveriges mest korkade djur: renjäveln. Notera att jag inte menar en normal ren som betar på fjället, utan renjäveln som springer kors och tvärs på E10:an och bara ställer till med bekymmer. Även om renarna var hatade på väg hem så hände en del roligt också. Jag fick se mitt livs första älg. Den stack ut huvudet ur skogen, tittade på vägen och tycket att det var för mycket bilar så den vände tillbaka. Och strax innan överkalix så fick jag se blåljus i backspegeln, och tänkte: “Hoppas de inte vill åt mig”. Så var inte fallet utan jag blir omkörd av en polisbil i minst 150-160 km/h, och inte nog med det. Efter jag passerat vägen till överkalix möter jag ytterligare två polisbilar från lule’ hållet. Känns som att det var nått på gång i överkalix….