Nattlig uppdatering.

Glömde ju berätta det bästa som hände idag! När jag satt och åt min lunch så började vi prata om lärare och tentor. Det hela började med dåliga lärare och personer som skulle ha gett upp sin lärarroll för LÄNGE SEDAN. Det spillde slutligen över i att vi började prata om tentor, och hur svåra/enkla tentor egentligen skall vara. Normalt för en kurs vid LTU är att varje kurs utvärderas efter hur många procent som klarade kursen “direkt”, dvs den/de läsperioderna den gick. Jag kom då på en ide för att motivera alla lärare att göra ett bra jobb.

Efter varje tentaperiod så samlar man alla skolans elever längs med rengbågsallén, och utrustar dem med lagom övermogna tomater och dyligt. Sedan får alla lärare springa ett gatlopp så pass långt av regnbågsallen som de har studenter som inte klarade kursen. Så endast om du har 100% i elever som klarade kursen slapp du springa en endaste meter. Snacka om direktpåverkan från studenternas sida 😀 Det dök ju dock ett litet svart moln på denna annas underbara ide: kommer lärarna då att skriva så pass enkla tentor att alla klarar kursen? Då det var min ide, så tror jag så inte är fallet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.