Dag 2

Idag var en kortare dag än beräknat, då grupperna hade gjorts om från 6 till 5 st vilket gjorde att jag hade mitt “glapp” i eftermiddags. Så endast 5 timmar i labbet idag, även om själva labben var klar på lite över 4 timmar. Det har nog mer att göra med att jag personligen var tvungen att ta tag i det lite, då gruppen jag hade i förmiddags bäst kan beskrivas med det icke polotiskt korrekta ordet: stolpskott. Nog för att många av deltagarna gått en praktisk linje på gymnasiet så lite “utbildning” mot vad som är normalt på denna nivå saknas, men tar man bort den skillnaden så blir det fortfarande det fina ordet stolpskott kvar… Imorgon kommer det att bli en heldag från kl 8 till 17(minst), men nu får jag hoppas att benen bär lite bättre och att jag inte får lika ont igen. Det “braiga” i det hela är ju att det blir många timmar som jag får betalt för, och lite extra pengar hade inte suttit fel just nu.

Jag har även nu gett upp att använda Gentoo Linux som operativsystem på min statinära dator, och bytt ut det mot Ubuntu Linux. När jag tittade närmare på hur mycket tid som spenderades med att fixa och laga saker i systemet och att jag hellre satt och jobbade på min bärbara var det dags för ett byte. Helt plötsligt så kan jag jobba igen på den stationära. Målet är dock att i framtiden byta till FreeBSD, men det gör jag först när jag köpt den nya hårdvaran till datorn så jag slipper göra om samma sak flera gånger. Nog för att det är kul att installera och fixa, men det finns en gräns(som var nådd med Gentoo)

Leave a Reply

Your email address will not be published.